Klinik for fodterapi

statsautoriserede fodterapeuter i Gistrup

Tidsbestilling on-line eller på tlf. 96 36 60 70

Klinik for fodterapi, Sagavej 5, 9260 Gistrup     Ring til os på tlf. 96 36 60 70    Email os på info@gistrupfodterapi.dk

Gode råd om pleje af dine fødder


    Skyl fødderne dagligt i lunkent vand. Det kan du f.eks. gøre i det daglige brusebad. Fodvask med sæbe udtørrer huden, så de skal naturligvis skylles med vand bagefter. Husk også at vaske mellem tæerne.

   Tør fødderne grundigt efter bad - især mellem tæerne.

    Klip neglene lige over. De må gerne let følge tåens runding, men klipper du neglene ned i siderne, risikerer du at få nedgroede negle.

    Hård hud og ligtorne skal fjernes. Hård hud og ligtorne er symptomer på forkert og/eller ensidig belastning.

    Massér fødderne med en fed creme. Du skal dog ikke komme creme mellem tæerne, idet her i forvejen er et fugtigt miljø. Fugt øger risikoen for fodsvamp.

    Motionér fødderne. Øvelser med fødder og tæer styrker fodens muskler og bevægelighed.

    Husk rene fødder og rene strømper. Udover at strømper skal skiftes dagligt, må de ikke stramme.

    Tjek børnenes fødder og fodtøj. Børn klager sjældent over deres sko og affinder sig ofte med for små sko.

    Brug indlæg i dine sko. Har du fejlstillinger, går man unaturligt, og det giver smerter op gennem kroppen.

    Skift sko efter gøremål. Og køb dem sidst på dagen, hvor foden er lidt større end om morgenen.

Lidt om fødderSunde fødder kommer ikke af sig selv. De skal plejes regelmæssigt ligesom resten af kroppen. Den daglige pleje kan de fleste selv klare med et par gode råd fra fodterapeuten. Men indimellem har fødderne godt af at få professionel behandling, så alle de små skavanker fjernes, og man kan gå, løbe eller hoppe uden at føle smerte.

Oplever man smerter eller ubehag på fødderne eller i neglene, har man sandsynligvis et problem, som fodterapeuten kan hjælpe med at fjerne. Ømme fødder og tæer kan blandt andet skyldes hård hud, nedgroede negle, ligtorne og lignende. Fodterapeuter behandler og fjerner stort set alle slags fodproblemer.

Hvad mange ikke ved er, at det også kan være en god idé at gå til fodterapeut, hvis man har smerter i f.eks. ryg, knæ eller hofte, fordi generne meget vel kan stamme fra fødderne. Hvis ens fødder ikke fungerer anatomisk korrekt, absorberer de ikke stød, og det kan forplante sig til andre dele af kroppen. Det kan især komme til udtryk, hvis man dyrker en sportsgren, som belaster fødderne som f.eks. løb, fodbold og golf. På baggrund af en analyse af fødderne og måden man går på, udarbejder fodterapeuten specialindlæg, som kan kompensere for ubalancen og dermed afhjælpe eller forebygge smerter i f.eks. ryg, knæ eller hofte.

Du kan læse meget mere om specifikke fodproblemer på www.altomfoden.dk